Lars Helge Birkeland gikk seg opp fra sjetteplass i kvalifiseringen og vant torsdagens supersprint i IBU-Cupen i skiskyting i italienske Val Ridanna…

Til topps i supersprint-debuten

Etter svake resultater i sesongåpningen i verdenscupen ble Lars Helge Birkeland sendt til Italia for å gå IBU-Cup denne uken, og der svarte 31-åringen med å gå til topps under torsdagens supersprint.

Birkeland ble nummer 6 i kvalifiseringen i den ferske øvelsen, som er tenkt å tas inn på verdenscupprogrammet fra neste sesong. 

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Etter å ha bommet en gang på den tredje skytingen lå nordmannen helt nede på 9.-plass, 20 sekunder bak lederen etter å ha gått en strafferunde. Men med fullt hus på siste stående og solid fart i sporet gikk Birkeland inn til seier i den intensive øvelsen – 7,5 sekunder foran italienske Rudy Zini og 8,5 sekunder foran franske Martin Perrillat Bottonet.

Birkeland var fornøyd etter å ha gått til topps i første forsøk på nyvinningen supersprint.

Det var min første supersprint noensinne og jeg må si jeg likte det med action hele veien. Jeg var et stykke bak før den siste skytingen, men jeg satset litt og det gav avkastning, sa 31-åringen til IBU etter løpet.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Gjesbakk beholdt ledertrøyen

Håvard Gutubø Bogetveit leverte et kanonløp og gikk seg opp fra 21.-plass i kvalifiseringen til å bli nest beste norske med en 7.-plass etter å ha skutt feilfritt på de fire skytingene i Italia.

Fredrik Gjesbakk måtte i strafferunden to ganger under supersprinten, men 10.-plassen torsdag holdt til at nordmannen etter den gode sesongstarten fremdeles beholdt ledertrøyen i IBU-Cupen, 3 poeng foran tyskeren Lucas Fratzscher.

I kvinneklassen leverte Karoline Erdal 6 fulle hus gjennom både kvalifiseringen og finalen i Italia, men med litt for svak fart i sporet falt hun fra 3.- til 6.-plass i finalen under torsdagens konkurranse – 12,5 sekunder bak svenske Ingela Andersson som gikk til topps i Val Ridanna.

Jenny Enodd ble nest beste norske. Hun gikk seg opp fra 14.-plass til 11.-plass i finalen.

IBU-Cupen fortsetter med sprint i Val Ridanna lørdag.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Nye norsk-franske dueller i Hochfilzen

For skiskytterne på det øverste nivået er det Østerrike og Hochfilzen som er verter for denne helgens verdenscup – hvor sprint, jaktstart og stafetter står på programmet.

Under sesongåpningen i Östersund dreide det meste seg om Norge og Frankrike på herresiden, og det ligger til rette for nye dueller mellom de to sterke skiskytternasjonene denne helgen – med brødrene og Martin Fourcade i hovedrollene.

Verdenscuphelgen åpner med sprint fredag formiddag.

Vinnerodds 10 km Sprint Skiskyting Herrer, Hochfilzen – Nordicbet:

Johannes Thingnes Bø – 1.90
Martin Fourcade – 2.60
Tarjei Bø – 11.00
Simon Desthieux – 25.00
Alexandr Loginov – 30.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!