Til tross for logistikk-kaos i Garmisch-Partenkirchen klarte alle de syv norske hopperne å kvalifisere seg til det prestisjetunge nyttårshopprennet…

Overnattet på gangen

Den norske troppen sjekket ut av hotellet i Oberstdorf grytidlig mandag morgen for å forflytte seg til Garmisch-Partenkirchen og andre renn i Hoppuka – men der ble det norske laget i likhet med resten av verdenscupsirkuset møtt av et fullstendig kaos i den tyske byen.

De norske landslagshopperne måtte vente flere timer i et berg av kofferter, bager og sure idrettsutøvere før de endelig fikk tildelt rom på løperhotellet mandag. 

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Vi måtte vente i flere timer. Det er ikke noe slikt du forventer av en hoppturnering som har hatt ord på seg for å være noe av det ypperste, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Flere av de mindre hoppnasjonene og prøvehopperne fikk det enda verre i jakten på å slå seg til ro før det prestisjetunge nyttårshopprennet.

For den norske prøvehopperen Ole Henning Holt ble natten i Garmisch-Partenkirchen tilbrakt ute på gangen. 

Truet med avlysning

Renndirektør Walther Hofer skal ha tatt et realt oppgjør med arrangørene etter kaoset.

Det vil ikke være riktig av meg å gå ut med offentlig kritikk av Hoppuka. Jeg tar det direkte med arrangøren. Men det har kommet klager, på flere forhold, blant annet rundt innkvarteringen, sier Walter Hofer.

Heller ikke den internasjonale pressekonferansen før rennet gikk knirkefritt for arrangøren, for den største stjernen i hoppsirkuset, verdenscupleder Ryoyu Kobayashi, dukket først opp da showet var over i Tyskland. Arrangørene hadde nemlig glemt å hente japaneren.

Landslagssjef Stöckl nøler ikke med å kalle det som har skjedd i kulissene i Hoppuka de siste dagene en skandale, og forteller at hoppgeneral Hofer truet med å avlyse tirsdagens kvalifisering om ikke forholdene ble forbedret for hopperne.

Hofer ga frist til klokken 10.00 tirsdag vedrørende prøvehoppernes bosituasjon og «athletes village». Jeg er helt enig. Prøvehoppere som må bo på gangen er helt uhørt. Det er ikke lov å arrangere hopprenn uten prøvehoppere. De skal behandles likt med konkurransehoppere, sier Alexander Stöckl.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Syv nordmenn klare for renn

Til tross for kaoset i forkant av nyttårshopprennet ble det til slutt kvalifisering i Garmisch-Partenkirchen, og etter nedturen i åpningsrennet klarte alle de norske hopperne å ta seg til det andre rennet i Hoppuka.

Johann André Forfang ble beste norske på en 9.-plass etter et hopp på 137 meter, mens Daniel-André Tande endte på en oppløftende 18.-plass etter å ha strekt seg til 134,5 meter.

Hjemmefavoritten Karl Geiger vant den usedvanlig jevne kvalifiseringen med et hopp på 139 meter.

Første hopper slipper seg utfor bommen i Garmisch-Partenkirchen så snart applausen har lagt seg etter nyttårskonserten i Wien. Rennene i Hoppuka bruker det omdiskuterte knock out-systemet, hvor to og to hoppere duellerer mann mot mann i første omgang.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Dette er de norske duellene i nyttårshopprennet:

Robert Johansson – Maciej Kot (Polen)
Daniel-André Tande – Stefan Hula (Polen)
Marius Lindvik – Piotr Zyla (Polen)
Robin Pedersen – Constantin Schmid (Tyskland)
Johann André Forfang – Clemens Leitner (Østerrike)
Anders Sandberg Håre – Keiichi Sato (Japan)
Sondre Ringen – Markus Eisenbichler (Tyskland)

Vinnerodds Hopp HS142 Garmisch-Partenkirchen, Herrer – Nordicbet

Ryoyu Kobayashi – 2.15
Karl Geiger – 4.00
Stefan Kraft – 5.00
Philipp Aschenwald – 15.00
Kamil Stoch – 20.00
Marius Lindvik – 30.00
Robert Johansson – 30.00
Johann Andre Forfang – 30.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!