De norske jentene leverte en strålende innsats i lørdagens sesongåpning i storslalåm – men det var en 17-åring fra New Zealand som sensasjonelt gikk til topps i Sölden…

To norske topp 6

Med Nina Haver-Løseth og Ragnhild Mowinckel ute grep flere av de andre jentene på det norske alpinlandslaget sjansen til å vise seg frem under storslalåmrennet på Rettenbachbreen i Sölden.

Det startet litt uheldig for de norske jentene da Kristin Lysdahl kjørte ut i 1. omgang, men flott kjøring av Mina Fürst Holtmann og Thea Louise Stjernesund sørget for at de lå på henholdsvis 5.- og 8.-plass etter første omgang i Østerrike.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Men den kanskje største solskinnshistorien sett med norske øyne lørdag var det Maria Therese Tviberg som sto for. 25-åringen tok seg fra startnummer 58 overraskende til en finaleomgang, og fra tidlig posisjon i 2. omgang slapp hun seg løs nedover de flotte forholdene i Sölden.

Med det som skulle vise seg å bli den beste omgangstiden av samtlige kjørte Tviberg seg opp fra 26.-plass til en fantastisk 6.-plass og soleklart ny bestenotering for den skadeforfulgte alpinisten.

Hun var i skyene da hun lot seg intervjue etter å ha kunnet sole seg i glansen i lederstolen i lang tid.

Jeg er dritfornøyd. Det er kult. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er litt målløs. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier 25-åringen fra Åsane til TV 2.

Best av de norske ble Mina Fürst Holtmann, som  i likhet med lagvenninnen forbedret sin beste plassering i verdenscupen med dagens 4.-plass – 51 hundredeler unna pallen.

24-åringen smilte bredt i målområdet etter den flotte norske innsatsen i Sölden.

Dette betyr veldig veldig mye. Det er veldig deilig å starte sesongen på denne måten, spesielt her i Sölden. Det er kult. Det er ekstra deilig på grunn av skadene jeg har slitt med.

Thea Louise Stjernesund klarte ikke helt å følge opp den fine førsteomgangen og endte som nummer 20.

Spill på Vintersport med NordicBet her!

Sensasjonsseier

Med ledelse etter 1. omgang var Mikaela Shiffrin storfavoritt til å fortsette der hun slapp i sesongavslutningen i mars, men en 17-åring fra New Zealand ville det annerledes.

Alice Robinson fikk sitt gjennombrudd med en 2.-plass i Soldeu for 7 måneder siden, og fra sitt utgangspunkt 14 hundredeler bak alpindronningen gikk supertalentet fryktløs til verks på Rettenbachbreen. Med aggressiv kjøring tok tenåringen en klar ledelse i mål foran Tessa Worley, og som siste kvinne på toppen klarte ikke den regjerende verdenscupvinneren Shiffrin å svare på 17-åringens 2. omgang.

Dermed kunne ungjenta slippe jubelen løs og konstatere at karrierens første seier var i boks.

Jeg er i sjokk. Det var en isete løype og jeg var nervøs, men jeg er overlykkelig, sier Alice Robinson i et intervju med FIS.

Søndag skal herrene i aksjon i Sölden, hvor kampen om å overta alpintronen etter Hirscher står på spill for Henrik Kristoffersen og resten av alpinsirkuset.

Vinnerodds Storslalåm herrer, Sölden – Nordicbet:

Henrik Kristoffersen – 2.85
Alexis Pinturault – 3.75
Marco Odermatt – 8.50
Zan Kranjec – 12.00
Loic Meillard – 13.00

Spill på Vintersport med NordicBet her!